új

PULSAR QUANTUM XQ19 HŐKAMERA


Elérhetőség: raktáron

699 000 Ft

A Pulsar Quantum XQ19 hőkamera 19mm-es objektívvel rendelkezik. Optikai nagyítása 1,6x-os, ami digitálisan négyszerezhető. Az XQ19-es főleg kisebb távolságok megfigyelésére alkalmas. A kisebb nagyítás és a nagy látószög közeli és gyorsan mozgó tárgyak, illetve élőlények megfigyelése estén jelent előnyt.

A Quantum, érzékelője 384x288 pixel felbontású. Képfrissítése 50 Hz, aminek köszönhetően a gyorsan mozgó tárgyak is könnyedén, folyamatos, akadásmentes képpel követhetőek.

Az OLED kijelző kiváló kontraszttal és kis fogyasztással rendelkezik, élesebb, kontrasztosabb az LCD-nél, sőt, a fagyálló OLED kijelzőnek köszönhetően a Quantum képalkotó távcsövek hidegben, akár -25°C hőmérsékletnél is jól használhatók. A kép változatlanul kiváló marad fagypont feletti hőmérséklet mellett is.

A kijelző igény szerint használat közben ki- és bekapcsolható, így elkerülhetővé válik a fény kiszűrődése, a készülékből. Ilyenkor csak a kijelző kapcsol ki és nem kell megvárni, hogy a rendszer újra betöltsön, ha vissza akarjuk kapcsolni.

A hőkamera kalibrációja történhet automatikusan, félautomata vagy manuális módon éppen úgy, ahogy a felhasználónak a legkényelmesebb.

Az optimális megfigyelést tovább segíti, hogy 3 üzemmódból választható ki az adott terepen legmegfelelőbb képalkotás. A három üzemmód az adott megfigyelési körülmények között a legjobb képet adja. Ezek: „City” (városi) magas kontraszttal, „Forest” (erdő) alacsony kontraszttal és „Identification” (felismerés) a magasabb hőmérsékletű részletek megfigyelésére beállítva.

A megfigyelési célnak és a terepviszonyoknak megfelelően, 7 színmódból választhat a felhasználó.

A készülék rendelkezik digitális távolságbecslő funkcióval a céltárgy méretének ismerete alapján (nyúl, vaddisznó, gímszarvas méretéhez viszonyítva).

A Quantum készülék négy darab AA (ceruza) elemmel, vagy akkumulátorral működik. Az elemtartó eltávolítható és pillanatok alatt kicserélhető egy másik, töltött elemeket tartalmazó tartóra. A készülék üzemidejét jelentősen megnövelhetjük a külön megvásárolható Pulsar EPS3i, vagy EPS5 külső akkumulátorok segítségével. A videokimenet letiltásával energiatakarékos üzemmódba kapcsolható.

A Pulsar Quantum XQ19 IPX4 vízállósággal, azaz fröccsenésálló kivitelben készül. A váz anyaga rendkívül könnyű és erős üvegszál erősítésű polikarbonát, ami jól ellenáll a külső behatásoknak, a nedvességnek és a pornak, így a készülék szélsőséges körülmények között is kiválóan használható. A hőkamera kezelése egyszerű, úgy tervezték, hogy a legfontosabb funkciók egyetlen gombnyomással elérhetőek legyenek. A készülékhez tartozó távirányítón szintén helyet kaptak a legfontosabb funkciók.

Valamennyi Quantum típus rendelkezik egy analóg videó kimenettel, amely külső képrögzítő eszközhöz vagy megfigyelő rendszerhez biztosít összeköttetést.

A Quantum képalkotó távcsövek bekapcsolási ideje rövid, mindössze 2 másodpercig tart a bekapcsolástól a teljesen üzemkész állapotig.

Tulajdonságok:
Érzékelő felbontása: 384x288
Képfrissítés: 50Hz
Objektív: 19mm
Nagyítás: 1,6x-6,4x
Objektív fényereje: f:1,2
Közelfókusz: 3m
Kilépő pupilla: 8mm
Monitor felbontása: 640x480
Monitor: OLED
Monitor világítása: állítható
Sztenderd szín üzemmódok: fehér kiemelés, fekete kiemelés, vörös kiemelés, vörös-monokróm, szivárvány, ultramarine, viola, szepia
Spektrális méréstartomány: 8-14µm
Látószög: 19,5° x 14,7°
Látómező, 100m-en: 34,4m
Észlelési távolság (emberalak) 0,5x1,8m: 680m
Digitális zoom: 2x, 3x, 4x
Dioptria kompenzáció: +/-5dpt
Üzemi hőmérséklet: -25°C - +50°C
Video kimenet: PAL/NTSC
Áramellátás: 4db AA (ceruza) akkumulátor vagy elem,
külső áramforrás 8,4-15V
Üzemidő: 6,5óra
Állványcsatlakozó: van
Gyári tartozékok: gyöngyvászon tok, egy szett elem, törlőkendő
Vízállóság: IPX4
Méretek, mm: 180x86x58
Súly: 320g
Jótállás 3 évTermékkód: 8032618227458

Hasonló termékek