* EXTRATEX®
Az EXTRATEX kitünő paraméterekkel rendelkező mikromembrán, mely tökéletes védelmet nyújt a víz ellen. A ruházat nem ázik át hosszantartó esőben sem, miközben kellőképpen légáteresztő, a keletkezett nedvesség el tud párologni. Tökéletes védelmet nyújt a szél ellen is.

* TEFLON®
A DuPont cég garantálja a szövetek hosszantartó technológiai kezelésével elért maximális védelmet a víz és szennyeződések ellen. A teflon bevonat nem gátolja az anyag légáteresztő képességét, ránézésre és tapintásra sem különböztethető meg. Mosható és vasalható, betartva a gyártó által előírt feltételeket. Bőrgyógyászatilag tesztelve, az egészségre nem káros.

* GELANOTS®
A japán TORAY által gyártott GELANOTS membrán garantálja az anyag teljes vízhatlanságát az egyidejű légáteresztését. A vízhatlanságát megőrzi hosszantartó erős esőzésekkor is a légáteresztés alacsony hőmérsékletnél való megtartásával.

* MICROFIBER®
A MICROFIBER szőtt textília, melyet a ruházat felső rétegeként használják. Különlegesen csiszolt felszíne garantájla, hogy az öltözet puha, rugalmas és a külső károsodásoknak ellenálló legyen. Teflonnal kombinálva ideális külső réteget képez.

* MICRO SUEDE
Egyedi szövet, mely ideális vadászruházat külső rétegeként. Csiszolt felszíne garantálja a hangtalanságot, az anyaga erős, külső mechanikus károsodásnak ellenálló. Látásra és tapintásra hasonlít a vékony csiszolt bőrre – szemisre. Kiváló a légáteresztő képessége és természetesen véd a szél ellen. Az anyag struktúrájának köszönhetően kiválóan alkalmas a EXTRATEX membránnal való hordozásra.

* Comfort DRY
Speciálisan könnyű anyag, kiváló vízelvezető, nem gyűrődik, légáteresztő, kellemes viselést biztosít.

* THERMOLITE® PLUS

Magas teljesítésű DuPont termék, melynek jellemzője a könnyűség és a magas szigetelési minőség. Szerkezetében, tulajdonságaiban megközelíti a legjobb minőségű természetes pehely jellemzőit, erős melegítő anyag, melyet a gyártója mikro- és üreges szálak kombinálásával fejlesztett ki. Ezért téli ruházatok és extrém aktivitásoknál használt hálózsákok gyártásánál is alkalmazzák. Egyik legfontosabb tulajdonsága a meleg megőrzése a környezet különleges hőmérsékleti ingadozásánál is. A Thermolite Plus tapintásra puha és alkalmazkodó- a mozgás nem gátolja, kellemes élmény a viselése, kicsire összenyomható és a gyakori összenyomás hatására sem veszíti el rugalmasságát

* HOLLOFIL®
Igényes üreges fonál, a DuPont cég gyártmánya. Metszete kör alakú 4 üreggel. Könnyű, egyáltalán nem nedvszívó, alakját és jó szigetelő képességét megtartja folyamatos használatkor is.

* MOIRA®
Különlegesen alakított polypropylen szál, melynek a speciális formája miatt a felülete kétszerese a köralakú metszetű szálaknak. Kiválóan elvezeti az izzadságot, felületéről a nedvesség gyorsabban elpárolog. A MOIRA-ból gyártott anyag tapintásra állandóan száraz, nem hideg, garantálja komfortérzetet nagyobb megerőltetésnél és izzadásnál is.

* COOLMAX®
Az egyedülálló ún. négycsatornás rostok vízlepergető tulajdonsággal bírnak és a nedvességet gyorsan továbbítják az anyag külső rétegébe. A rostanyagok nagyobb területen való elhelyezkedése a gyorsabb elpárolgást biztosítják. A CoolMax ezen tulajdonsága által a testhőmérséklet szabályozását is képes segíteni. Az anyag laza szálszerkezete kiváló lélegző képességet biztosít.

* OUTLAST®
Egyedülálló akryl szál, mely belsejében parafinhoz hasonló szintetikus anyagot tartalmaz. 35°C-nál magasabb hőmérsékletnél ez az anyag olvadásnak indul és ezzel elvonja a hőt,így hűt. Alacsony hőmérsékletnél az anyag szilárdul, így hőt ad le a bőrnek és ezzel melegíti.

* YKK®
Kiváló minőségű, YKK márkájú zipzárak garantáltan megbízhatóak, folyamatos használatnál is.

G-1000  

A G-1000 a Fjällräven saját fejlesztésű, kopásálló és sokoldalú anyaga, amely már klasszikusnak számít a túrázásban és amely a legkülönfélébb kalandokra csábít, minden éghajlaton, minden évszakban a trópusokon és a dermesztő sarkokon egyaránt.  A sűrű szövésű anyag (65% poliészter és 35% legkiválóbb minőségű pamut) Greenland Wax viasszal van átitatva. Ezen anyagok találkozása teszi a G-1000-et a világ egyik legjobb outdoor szövetévé. A G-1000 számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik:

• Tartós A G-1000 rendkívül kopásálló, ez pedig könnyű súllyal kombinálva kiváló választás utazáshoz és természetjáráshoz egyaránt.

Vízálló A Greenland Wax a G-1000-ből készült ruhadarabokat igen ellenállóvá teszi esővel és nedvességgel szemben. Ez azt jelenti, hogy rövidebb záporok idején is viselheti. Ha az anyag nedves lesz, akkor gyorsan meg is szárad.

• Szélálló A sűrű szövés a G-1000 anyagot szinte teljesen szélállóvá teszi. Ha egyszer átitatódik Greenland Wax-szal, teljes védelmet nyújt a csípős szél ellen.

• Légáteresztő képesség A G-1000 egyik legvonzóbb tulajdonsága kiváló szellőzőképessége. Hatékonyan engedi át a test nedvességét, ami különösen hasznos a nagy fáradsággal járó tevékenységek esetén.

UV-védelem Az anyag szinte 100%-os védelmet nyújt a nap ultraibolya sugárzása (UVA és UVB) ellen, és ezért nagyban lecsökkenti a leégés kockázatát.

Szúnyogbiztos A sűrű szövés távol tartja a bőrtől a szúnyogokat és más repülő rovarokat – egyaránt hasznos a hegyekben és az erdőkben, vagy a forró égövi utazások során. (Ne feledje, hogy a G-1000 Lite nem szúnyogbiztos.)


Legnépszerűbb termékek

Akciós termékek

Legújabb termékek